2016. január 9., szombat

5 hasznos tipp, hogy megszabaduljunk a stressztől

Szinte mindenki számára ismerős a feszített munkatempó, az állandó rohanás, a túlhajszolt életmód okozta stressz és alvászavar. Mielőtt rohannánk a patikába valamilyen csodaszerért, érdemes kipróbálni az alábbi öt módszer valamelyikét, vagy akár mindet........menjünk biztosra!

1. Lazítsunk

Iktassunk be egy lazítós napot, amikor csak magunkkal törődünk. Szigorúan lelkiismeret furdalás nélkül! Ha úgy esik jól, még az is belefér, hogy egész nap a kedvenc pizsamánkban maradjunk. Kapcsoljuk ki a telefont, engedjünk egy jó meleg kádfürdőt magunknak ( a levendulás vagy kamillás fürdősó csodákat tesz), Kapcsoljunk be egy kis relaxációs zenét és már kezdődhet is a lazulás.





2. Puzzle

Személy szerint nekem mindig beválik. Minden év végén eljutok arra a szintre, amikor már alvás közben sem tudom kikapcsolni az agyam, a munka, a mindennapi gondok addigra már álmomban is üldöznek. A stressz oldására remek módszer a puzzle kép összerakása, ne aprózzuk el, jöhet az 1000 darabos! :) Amíg arra koncentrálunk, hogy azok a kis darabkák a megfelelő helyükre kerüljenek, sikerül kisöpörni fejünkből a fárasztó és idegesítő gondolatokat. Bár a végeredményt én sosem teszem ki a falra végül, de terápiás módszernek kiváló.



3. Sportolás

Köztudott, hogy a sportolás endorfint szabadít fel szervezetünkben, mely nagyban segít abban, hogy boldognak és energikusnak érezzük magunkat. Pattanjunk fel kedvenc bicajunkra, vagy vegyük fel a futócipőnket, válasszuk számos más módját a sportolásnak, a lényeg, hogy mozogjunk!



4. Színezzünk

Első hallásra talán gyerekesnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az! 2015-ben a világ legnépszerűbb könyveinek listáján előkelő helyet foglalt el több felnőtt színezőket tartalmazó könyv is. Ez a tevékenység azon túlmenően, hogy élvezetes, szintén hatásos módszer arra, hogy kitakarítsuk fejünkből a stresszt. A logikát, kreativitást is előhozza belőlünk és felerősíti azt, a végeredmény pedig egy aprólékos, művészi alkotás, mely akár otthonunkat is díszítheti.




5. Lepjük meg magunkat valamivel!

Nos minek is tagadjuk: mi nők imádunk vásárolni, nálunk ez a tevékenység is felszabadítja azt a bizonyos endorfint. Az előző négy módszerrel ellentétben ennek viszont van egy negatív hatása is: a pénztárcánkból is felszabadul....na nem az endorfin, hanem a pénz.......



Kellemes lazulást mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése