2016. június 2., csütörtök

Hogyan készítsünk cuki süni dekorációt a kertbe?A fotón látható rendkívül aranyos süniket bárki könnyen elkészítheti. Nem kell hozzá más, csak néhány ásványvizes vagy öblítős flakon (célszerűbb kisebb- nagyobb méretben, úgy mutatósabb).
Szükséges még némi föld valamint növények, elsősorban kövirózsa vagy egyéb pozsgás, de akár egyszerűen egy fűcsomót is ültethetünk bele.

  • A flakonokat lefektetve vágjuk ki felül úgy, hogy a vágás a palack talpától vissza néhány centivel kezdődjön és addig tartson, amíg nem kezd el leszűkülni. A vágás mélysége kb. a feléig tartson.
  • A flakon nyakrészét tekerjük át kenderzsineggel vagy zsákvászon csíkokkal (némi hobbiragasztó nem árt a stabil rögzítés miatt). Az is megoldás, ha lefestjük például akrilfestékkel, ami száradás után vízálló.
  • A kupakot fessük le feketére, valamint ragasszunk a süninek két szemet is. Ez utóbbi akár lehet 2 db fekete gomb is.
  • Töltsük fel földdel és ültessük bele a növényeket. Lehetőség szerint minél inkább a szélére is, hogy mielőbb betakarja a műanyag részeket a növény. Amennyiben füvet ültetünk bele, akkor igazán sünis lesz a végeredmény, sőt időnként nem árt megnyírni :).
Kellemes kertészkedést mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése